Türkiye'nin bir numaralı hosting markası

Kiralık Sunucu, Dedicated Server ve VPS

Kiralık Sunucu, Dedicated Server ve VPS

Yüksek trafiğe sahip web sitelerinin ihtiyaçlarını standart web hosting paketleri karşılamamaya başladığı zaman hemen yeni arayışlar baş gösterir ve artık siteye özel bir sunucu kiralamanın vakti gelmiş demektir. Özellikle bu işte yeni olanların kafasında ise bu birçok soru işaretine neden olur. Bu yüzden biz de yazımızda sunucular hakkında detaylı bir bilgi verelim istedik. Eğer siz de bu aşamaya gelmişseniz karşınıza 3 seçenek çıkacaktır.

1-Dedicated Server
2-VPS Server
3-VDS Server

Dedicated Server Nedir?

Dedicated İngilizce kökenli bir kelime ve “tahsis edilmiş, özel” anlamına geliyor. Server ise “dağıtıcı, servis eden” anlamlarına sahip. Kelime anlamlarından yola çıkarak bir yorum yapacak olursak kişiye özel dağıtıcı diyebiliriz. Dedicated Server ise ise günümüz internet dünyasında oldukça sık kullanılan bir terim ve sadece bir kişi, ya da bir kurumun kullanımı için ayrılmış yüksek hızlı internet bağlantısına sahip fiziksel sunuculara verilen ad. Bir dedicated server kiraladığınız zaman sadece size özel bir makine ve bağlantı ile internetten yayın yapmanız mümkün. Yani sizin haricinizde o bilgisayara erişim hakkı olan başka hiçbir kimse yok.

VPS Sunucu (VPS Server) Nedir?

Bir sunucuyu birden fazla kişinin kullanabilmesi için aynı bilgisayar içerisinde birbirinden bağımsız olan sanal sunucular oluşturulur ve bu bağımsız sunucuların her birisi farklı kişinin erişimine açılır.

VDS Sunucu (VDS Server) Nedir?

VPS Server’da olduğu gibi VDS Server da bir fiziksel kiralık sunucunun (dedicated server) birbirinden bağımsız sanal sunucular halinde birden fazla kişinin kullanımına açılması. VPS ve VDS’nin Farkı ise donanım kaynaklarını kullanmaktan geçiyor. VPS Sunucular sunucudaki RAM ve CPU’yu ortak kullanırken, VDS Sunucular için her bir kişiye ayrılan RAM ve CPU miktarları ayrıdır ve kullanım olmadığı zamanlarda diğer sanal sunucular tarafından kullanımına izin verilmez.

Yurtdışı Lokasyon Sunucular ile Türkiye Lokasyon Sunucuların Farkı Ne?

Maalesef ülkemizde teknik altyapı yeterli olmadığı için internet bağlantı hızları Dünya geneli ile kıyaslandığı zaman çok da iyi durumda değil; yüksek bağlantı hızları için de yurtdışına nazaran daha yüksek miktarlar talep edilmekte. Bu nedenle özellikle yüksek bağlantı hızı gerektiren durumlarda yurtdışında barındırılan sunucular tercih edilebiliyor. Her iki ihtimal dahilinde de kullanımınız uzak masaüstü bağlantısı ile olacağı için sizi etkileyen çok büyük bir fark söz konusu değil. Türkiye lokasyonlu sunucuların seçimindeki en önemli etken; Türkçe siteler arasındaki sıralamada, Google’ın Türkiye lokasyonlu sitelere daha çok iltimas tanıdığına ve sıralamalarda daha üstte çıkardığına dair inanış, aynı şekilde yüksek trafikli sitelerin daha hızlı olması ve daha hızlı cevap vermesi gerektiğine inananlar da seçimini yurtdışından yana yapabiliyor. Bunların haricinde, Türkiye lokasyonlu sunucuların en büyük avantajlarından biri de, yurtdışı çıkışlarındaki kesintilerden etkilenmemesi. Sunucular yurtiçi ağında yer aldığından dolayı, fiber optik hatlarda oluşabilecek kesintilerden etkilenmeyecektir. Bu da site ve uygulamalarınız için kesintisiz hizmet demek.

Peki Neden Hosthink?

Hosthink global anlamda yurtdışı menşeili bir çok firmanın Türkiye’de ve yurtdışında altyapısını oluşturmakta. Sunduğu hizmet ve servislerin yanı sıra, verdiği 7/24 teknik destek ile sorunlara en kısa sürede çözüm üretmektedir. Toplamda 4 farklı ülkede, 6 farklı verimerkezi ile çalışmakta olan Hosthink, Türkiye merkezli olarak kendi altyapısı, ekipmanları ve sunucuları ile hizmet vermektedir. Kalite, destek ve uygun fiyatı bir arada bulunduran Hosthink Internet Services, müşteri odaklı hizmeti sayesinde uzun yıllardır sektöre hizmet vermiş, yılların birikimi ile de bir çok firmaya danışmanlık yapmaktadır.

hosthink

Yazar: onehost

Bu yazıyı paylaş

  • facebook-share
  • tweet-it
  • friendfeed
  • plus-it

yorumlar